Υλικά
5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 καρότα
1 πράσο
200 γρ. σελινόριζες
1 κ.σ. ξύδι (ή λεμόνι)
1 φύλλο δάφνης
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
1 ματσάκι σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε κομματάκια.
Τα μαραίνουμε όλα σε νερό (1 λίτρο) και προσθέτουμε τη δάφνη, τη φλούδα λεμονιού, το ματσάκι σέλινο .
Σκεπάζουμε το σκεύος για 20 λεπτά και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ξύδι (ή το χυμό του λεμονιού).
Αφαιρούμε από τη σούπα τη δάφνη, τη φλούδα του λεμονιού και το ματσάκι το σέλινο.