Υλικά
400 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες
αλάτι
βούτυρο λιωμένο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι
πάπρικα ή κοκκινοπίπερο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τα υλικά της σάλτσας γιαουρτιού.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό.
Τις σουρώνουμε, μεταφέρουμε σε ζεσταμένη πιατέλα και περιχύνουμε με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν.
Ρίχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού πάνω από τις χυλοπίτες, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ζεστό βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.