Υλικά
1 κριθαροκουλούρα
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πολύ καλής ποιότητας
1 φλιτζάνι ξινομυζήθρα τριμμένη
Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
5-6 ελιές
φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά την ντομάτα και την τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη. Την τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε, 2-3 κουταλιές της σούπας νερό, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βάζουμε και την κριθαροκουλούρα μέσα να μουσκέψει.
Μετά από 2-3 λεπτά περίπου την βγάζουμε και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Μέσα στη ντομάτα προσθέτουμε την ρίγανη,την κάπαρη και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα πάνω στη κουλούρα, προσθέτουμε τις ελιές και την μυζήθρα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Tip
Αντί της ρίγανης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θυμάρι, απλά βάλτε μικρότερη ποσότητα γιατί η γεύση του μπορεί να γίνει εντονότερη.