Από το Big Kahuna Burger και το 5 dollar shake του Pulp Fiction μέχρι το nacho grande platter του Stuntman Mike στο Deathproof και το σάντουιτς που φτιάχνει ο χαρακτήρας του David Carradine στο Kill Bill Vol. II λίγο πριν το θάνατό του, είναι εμφανής η αδυναμία του Quentin Tarantino στην προσαρμογή σκηνών με φαγητό στις ταινίες του. Ο λόγος που ο δημοφιλής σκηνοθέτης το κάνει αυτό είναι ασφαλώς συμβολικός. Όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του, το φαγητό χρησιμοποιείται σαν ένα είδος μεταφοράς της δύναμης του εκάστοτε πρωταγωνιστή που το καταναλώνει.
Τη συγκεκριμένη πεποίθηση προχωρά μερικά βήματα πιο πέρα ο Youtuber David Ma, που όχι μόνο παρουσιάζει μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας τη συνταγή για τα σπαγγέτι μπολονέζ αλλά το κάνει με άκρως Tarantin-ικό τρόπο και στο αισθητικό κομμάτι. Πώς θα έμοιαζε λοιπόν η συνταγή αν την είχε εμπνευστεί ο 56χρονος auteur από το Τενεσί;
Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
700 ml σάλτσα ντομάτας
1 πακέτο μακαρόνια
Εκτέλεση
Χτυπάς το αυγό και το ανακατεύεις με τη σκόνη σκόρδου, τα μυρωδικά και τον κιμά. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.
Σχηματίζεις μικρά κεφτεδάκια.
Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι.
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτεις στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζεις μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό καφέ χρώμα.
Βάζεις τη σάλτσα ντομάτας (μπορείς ασφαλώς να προσθέσεις και κομμάτια φρεσκοκομμένης ντομάτας).
Σκεπάζεις το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνεις όλο το μείγμα να μαγειρευτεί για 10' σε μέτρια φωτιά.
Βράζεις τα μακαρόνια στο βαθμό της αρεσκείας σου και σερβίρεις με τη σάλτσα.