Υλικά
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
15 γρ. βιολογικό φύτρο σιταριού σε νιφάδες
4 γρ. ξηρή μαγιά
15 γρ. αλάτι
400 cl. νερό
Για το pesto:
1 μάτσο βασιλικό
40 γρ. τριμμένο τυρί Grana Padano
100 cl. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Το αλεύρι, το φύτρο σιταριού και η μαγιά μπαίνουν σε ένα μπολ και ζυμώνονται.
Προστίθεται αργά το νερό και το ζύμωμα συνεχίζεται μέχρι να αποκτήσει τη σωστή συνεκτικότητα.
Το αλάτι προστίθεται στο τέλος - αν μπει στην αρχή, επιταχύνεται η ζύμωση. Ένα άλλο λάθος που γίνεται είναι να προστίθεται λάδι, κάτι που εμποδίζει τη ζύμη να διαμορφωθεί. Τέλος, προτίμησε να ζυμώσεις αργά, πάντοτε με το χέρι.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι να αφήσεις τη ζύμη να ξεκουραστεί: Τουλάχιστον μία ολόκληρη ημέρα, αν γίνεται και δύο, ακόμη καλύτερα.
Για το pesto: Ανακατεύεις όλα τα υλικά και έχεις το πέστο.Το απλώνεις πάνω στη ζύμη που έχει ξεκουραστεί για τουλάχιστον ένα βράδυ στο ψυγείο.
Μπορείς να προσθέσεις ακόμη στην πίτσα μερικούς κύβους Provolone.
Τοποθετείς την πίτσα στο φούρνο, σε μέγιστη θερμοκρασία για 5-6 λεπτά.
Όταν τη βγάλεις από εκεί, μπορείς να προσθέσεις και λίγα φύλλα ρόκας.