Υλικά
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
3-4 μεγάλες πατάτες κομμένες
2 φέτες ψωμί λίγο βρεγμένες και στυμένες
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
3/4 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1 ασπράδι αυγού, λάδι, κανέλα, αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουτ. της σούπας κέτσαπ
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, το ασπράδι, το ρύζι, πολύ λίγο λαδάκι, αλάτι, πιπέρι και κανέλα και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει καλά τα ρίχνουμε μέσα και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και να σφίξουν (αν βγάλουν λίγο αφρό τα ξαφρίζουμε).
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ντομάτας με λίγο κέτσαπ και το λάδι μας.
Αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις η σάλτσα με τα γιουβαρλάκια και τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα.
Από πάνω βάζουμε τα γιουβαρλάκια μας, κουνάμε την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί σε μέτρια φωτιά.
Προς το τέλος και μέχρι να χυλώσει η σαλτσούλα το χαμηλώνουμε αρκετά.
Απαραιτήτως που και που κουνάμε την κατσαρόλα μας και αποφεύγουμε να ανακατέψουμε με κουτάλι για να μη διαλύσουμε τα γιουβαρλάκια μας.