Υλικά
1 μικρό κουνουπίδι (κομμένο σε φούντες)
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά (περισσεύματα)
1 φύλλο δάφνης
μία πρέζα μοσχοκάρυδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Σε 1 λίτρο νερό βράζουμε το κουνουπίδι με μπόλικο αλάτι, να "κρατάει".
Συγχρόνως σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (να σιγοβράσει) μαζί με την δάφνη, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το σκόρδο.
Όταν το κουνουπίδι είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε με προσοχή (να μην λιώσει το κουνουπίδι) και το αφήνουμε για περίπου 10’ σε πολύ σιγανή φωτιά.
Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) μέχρι να ροδίσει.