Υλικά
1 κοτόπουλο περίπου
1 1/2 κιλό ολόκληρο
175 γραμ. κεφαλοτύρι ή κασέρι
75 γραμ. βούτυρο νωπό
χυμό λεμονιού
4-5 σκελίδες σκόρδο
2-4 πρέζες άγρια ρίγανη
2-4 πρέζες πιπέρι κόκκινο γλυκό και καυτερό
1 λαδόκολλα
λίγο σπάγγο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
προαιρετικά βάζουμε στην κοιλιά του λίγο φασκόμηλο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη ρίγανη μέσα και έξω και το βρέχουμε με τον χυμό ενός λεμονιού.
Γεμίζουμε την κοιλιά του με το σκόρδο.
Αλείφουμε το κεφαλοτύρι με βούτυρο και το πιπερώνουμε και με αυτό γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου.
Τη ράβουμε ή στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα, το τυλίγουμε στη λαδόκολλα και το δένουμε με σπάγκο.
Το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο για 1-1 1/2 ώρα.