Υλικά
1 1/2 κιλό κρεμμύδια γλυκά
δάφνη
7 - 8 φύλλα
ντοματάκια αποφλοιωμένα
κόκκινο πιπέρι
λάδι
ξίδι
2 - 3 σκελίδες σκόρδο
λίγο αλεύρι
φρυγανιά
1 - 2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες σχετικά λεπτές. Τα ζεματάμε, μέχρι να πάρουν 1 - 2 βράσεις.
Τα σουρώνουμε. Τα στρώνουμε στο ταψί. Τα πιπερώνουμε με κόκκινο πιπέρι.
Προσθέτουμε 5 - 6 σκελίδες σκόρδο, 7 - 8 φύλλα δάφνης, αποφλοιωμένα ντοματάκια, λάδι όσο μας αρέσει. Αν θέλουμε, βάζουμε και 1 - 2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα στρώνουμε καλά. Από πάνω σκορπίζουμε αλεύρι και λίγη φρυγανιά κοπανισμένη.
Τα ψήνουμε στο φούρνο, ωσότου βράσουν και ροδοκοκκινίσουν αρκετά καλά. Τότε τους ρίχνουμε το ξίδι (όσο θέλουμε).
Παίρνουν μόνο μια βράση και τα βγάζουμε. Σερβίρουμε ή γαρνίρουμε πιλάφι, βραστό.
Διατηρούνται αρκετές ημέρες στο ψυγείο.