Υλικά
200 γρ. κιμάς βοδινού (ιδανικά με ποσοστό 30% λίπους)
Ψωμάκι μπριός (ιδανικά με σουσάμι και σπόρους παπαρούνας)
Πίκλα κρεμμυδιού
Πίκλα αγγουριού
Μαρούλι, κομμένο ζουλιέν
Ντομάτα
Τυρί τσένταρ (1 φέτα)
Μπέικον (1 φέτα)
Σπέσιαλ σάλτσα (που φτιάχνεις κατά προτίμηση με κέτσαπ, σπόρους μουστάρδας, μαγιονέζα, sriracha και horseradish)
Βούτυρο
Εκτέλεση
Φτιάχνεις το μπιφτέκι σου με τον κιμά. Φρόντισε να είναι αρκετά ψιλοκομμένος.
Βάζεις βούτυρο στο ψωμάκι και το ζεσταίνεις ελαφρώς.
Κόβεις την ντομάτα σε φέτες, πάχους 1 εκ.
Ψήνεις το μπέικον στο φούρνο, ώστε να γίνει τραγανό.
Προετοιμάζεις την σάλτσα. Οι αναλογίες προσαρμόζονται στις απαιτήσεις σου.
Μαγειρεύεις (ψήνεις αναλόγως προτιμήσεως) το μπιφτέκι με αλάτι και πιπέρι.
Χτίζεις το burger.