Υλικά
Υλικά για 4 burgers
900 γρ. κιμά Black Angus
2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.σ. μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. Worcestershire sauce
μισή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 φέτα λευκό ψωμί
50 γρ. τριμμένο blue cheese
4 ψωμάκια τύπου bun
Βούτυρο
Πίκλες
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C.
Αφαιρείς την κόρα από την φέτα λευκού ψωμιού και αφού το κόψεις σε μικρά κομματάκια το βάζεις σε ένα μπολ, μαζί με αλάτι και πιπέρι, την Worcestershire sauce, βούτυρο και σκόρδο.
Προσθέτεις τον κιμά και ανακατεύεις με τα χέρια σου το μείγμα. Φτιάχνεις 8 μπιφτέκια, βάρους περίπου 100 γρ. το καθένα.
Στο κέντρο των 4 μπιφτεκιών βάζεις το blue cheese και ελάχιστο σκόρδο.
Τα σκεπάζεις με τα άλλα 4 μπιφτέκια, αφού βεβαιωθείς με τα δάχτυλά σου πως το τυρί θα παραμείνει στο εσωτερικό τους.
Ψήνεις τα μπιφτέκια για περίπου 2 ανά πλευρά και τα αφήνεις μέσα σε ένα σκεύος από χυτοσίδηρο για περίπου 5 λεπτά ακόμη στον φούρνο, σε χαμηλότερη φωτιά.
Βάζεις το βούτυρο στα ψωμάκια και τα τοποθετείς στον φούρνο για ελάχιστα λεπτά, αναλόγως της προτίμησής σου.
Φτιάχνεις το burger σου, συμπληρώνοντας πίκλες -και απολύτως τίποτα άλλο- πάνω ή κάτω από το μπιφτέκι σου.