Υλικά
4 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο
600 γρ. udon νούντλς
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 ξερό κρεμμύδι
1 κουταλιά γλυκού πάστα σκόρδου
1/2 κινέζικο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 καρότα κομμένα σε 4 διαγώνια κομμάτια, τα οποία κόβουμε σε λωρίδες
200γρ. φύτρες φασολιού
1 κουταλιά γλυκού άμυλο ταπιόκας διαλυμένο σε λίγο νερό
Για τη σάλτσα:
4 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές σούπας σάλτσα στρειδιού
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας σάκε
1 κουταλιά γλυκού mirin
1 κουταλιά γλυκού λάδι τσίλι
Για το γαρνίρισμα:
2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτά διαγώνια κομμάτια
2 φύλλα nori κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά σούπας μαύρο σουσάμι
50 γρ. ψιλοκομμένη πίκλα τζίντζερ
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα νούντλς για 3-4 λεπτά σε ζεστό νερό και στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
Στο wok ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο και τσιγαρίζουμε την πάστα σκόρδου.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαγειρευτεί.
Βάζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά μας και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα νούντλς κι ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το άμυλο ταπιόκας για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με το nori,το κρεμμυδάκι, το μαύρο σουσάμι και το τζίντζερ.