Υλικά
750 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 κούπας φυτικό λάδι
3 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών
1 μεσαία κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κονσέρβα ανανά σε φέτες σε φυσικό χυμό
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
200 γρ. κέτσαπ
2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξίδι
3 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας γλυκό μπούκοβο
4 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Αλείφουμε τη σχάρα με το φυτικό λάδι και ανάβουμε τη ψησταριά.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές φυτικό λάδι.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών σε μία πλαστική επανασφραγιζόμενη σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και την ανακινούμε για να καλυφθεί το κοτόπουλο με το μείγμα
Περνάμε διαδοχικά σε ένα σουβλάκι για καλαμάκι το κοτόπουλο, τον ανανά, την πιπεριά και το κρεμμύδι αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσα τους. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ στη μέση.
Περιλούζουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και σερβίρουμε.