Υλικά
700-800 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2-1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλα ροδάκινα
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
χυμό 1/2 λεμονιού
1/2 ποτήρι νερό
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένο φρέσκο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Για τη μαρινάδα:
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1/2-1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο με 1/2-1 σκελίδα σκόρδο. Όταν το σκόρδο αρχίσει να μυρίζει το αφαιρούμε.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τα ροδάκινα, τα υπόλοιπα συστατικά και τη μαρινάτα.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού. Συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.