Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
τα εντόσθια του κοτόπουλου
3 ποτήρια νερού κρασί κόκκινο (όχι γλυκό)
1 κ.σ. αλεύρι
5 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι
3/4 κιλού ντομάτα φρέσκια ή κονκασέ
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με λίγο βούτυρο και το βγάζουμε απ’την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αλεύρι να ξανθίνουν ανακατεύοντας συνέχεια και το σβήνουμε με το κρασί.
Τ ’αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις. Εν τω μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με βούτυρο τα ψιλοκομμένα εντόσθια του κοτόπουλου.
Σβήνουμε με τη ντομάτα και τ’αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
Ρίχνουμε τα εντόσθια με τη ντομάτα στην πρώτη κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το κρασί.
Ρίχνουμε και το κοτόπουλο τη δάφνη το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.