Υλικά
4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
750 γρ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. φρέσκιες ντομάτες ξυσμένες στο ρεντέ
2 κ.σ. κάππαρη
1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας για 5’, να μαλακώσει.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το κρασί.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα φασολάκια και τη ντομάτα. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα, προσθέτουμε 1 φλ. ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση ξανά, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και βράζουμε για 10’.
Γυρίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζουμε ξανά και βράζουμε για άλλα 5’.
Προσθέτουμε την κάππαρη και τον περισσότερο μαϊντανό, κρατώντας λίγο για το στόλισμα και βράζουμε για άλλα 5’, δυναμώνοντας τη φωτιά αν το φαγητό έχει υγρά.
Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.