Υλικά
12 φτερούγες κοτόπουλο ή 8 κοπανάκια
1 αυγό
περίπου 40 ml συμπυκνωμένο γάλα (ή και φρέσκο)
5 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
περίπου
250 γρ. γαλέτα
αλάτι
πιπέρι (όσο θέλετε)
Εκτέλεση
Παίρνουμε τις φτερούγες, τις κόβουμε στις κλειδώσεις και πετάμε την άκρη της φτερούγας που δεν έχει κρέας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Και σε ένα τρίτο μπολ έχουμε τη γαλέτα.
Έπειτα παίρνουμε ένα κομμάτι φτερούγας το βουτάμε στο αυγό με το γάλα για να το μουσκέψουμε, μετά το ρολάρουμε στο αλεύρι και στο τέλος το πιέζουμε καλά μέσα στη γαλέτα ώστε να κολλήσει στο κοτόπουλο.
Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε όλα τα κομμάτια.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C.
Ψήνουμε τις φτερούγες για 10-15 λεπτά από τη μία πλευρά και μετά άλλα 10-15 λεπτά από την άλλη πλευρά. Σερβίρονται ζεστά!
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και τα "κοπανάκια", μόνο που θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο στο ψήσιμο, γύρω στα 35’.