Υλικά
1/2 κιλό χόρτα (ένα μείγμα από πράσα και σπανάκια)
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κρεμμύδια χλωρά
250 γρ. τυρί φέτα
1/2 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι
λάδι
αλάτι (4 κουτ. γλυκού περίπου)
πιπέρι (2 κουτ. γλυκού περίπου)
Εκτέλεση
Λαδώνουμε το ταψί αρκετά και πασπαλίζουμε με το χέρι αλευράκι για να μην κολλήσει το λαχανόψωμο.
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα χόρτα, το αλεύρι, ένα φλιτζ. τσαγιού λάδι, το τυρί, πιπέρι και αλάτι, και ένα ποτήρι του νερού χλιαρό νερό και τα ζυμώνουμε με τα χέρια.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το πατάμε με τα χέρια να γίνει επίπεδο.
Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω, να πάει παντού. Υπολογίστε περίπου μισό φλιτζάνι.
Το βάζουμε στο φούρνο για 20’ στους 220 και μετά στους 200 μέχρι να κάνει μία ροδοκόκκινη κρούστα.