Υλικά
8-10 κολοκυθάκια σε φέτες
1-2 μέτριες μελιτζάνες σε φέτες, κάθε φέτα κομμένη στη μέση
6 μέτρια καρότα σε φέτες
3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες ή κύβους
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες ή κύβους
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
1/4 φλιτζ. λάδι
αλατοπίπερο
Για την κρέμα:
250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
1 γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζ. του καφέ λάδι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, πιπεριά πράσινη, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε το μισό μίγμα από καρότα, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριά και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Απλώνουμε από πάνω τις πιπεριές και μετά το υπόλοιπο μίγμα από κολοκυθάκια-μελιτζάνες.
Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45’ περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά της κρέμας και απλώνουμε απάνω στο φαγητό μας, συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμη 15’ να ροδίσει η επιφάνεια.