Υλικά
1 κιλό χόρτα, όπως: λάπατα, καυκαλήθρες, μυρώνια, άνηθο, μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ταραμά λευκό
4-5 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο
ρίγανη
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
2 κ.σ. αλεύρι+αλεύρι για το πλάσιμο των κεφτέδων
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα στίβουμε καλά, τα βάζουμε σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το πολύ καλά στυμμένο ψωμί, ρίχνουμε τον ταραμά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ρίγανη, τα μπαχαρικά και τις 2 κουταλιές αλεύρι.
Ζυμώνουμε, όπως τα κεφτεδάκια, πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας, αφήνουμε 30’ και πλάθουμε σε μεγάλους κεφτέδες.
Βάζουμε αλεύρι σε μπολ, αλευρώνουμε τους χορτοκεφτέδες μας και τηγανίζουμε σε λάδι, προσέχοντας να μη μας μαυρίσουν.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.