Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 αυγό
4 κουτ.σούπας φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
ελάχιστο νεράκι
λίγο μαιντανό
λίγο δυόσμο
αλάτι (2 κουταλάκια)
πιπέρι
Για την σάλτσα:
4 ώριμες μεγάλες ντομάτες
3 πιπεριές
2 σκ. σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι χυλοπίτες
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το μίγμα για τους κεφτέδες μας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Μετά φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Σωτάρουμε το σκόρδο σε κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες ψιλοκομμένα και ρίχνουμε το αλάτι και το ζωμό.
Τη σιγοβράζουμε για κανένα μισάωρο μέχρι να δέσει.
Μετά παίρνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε τη σαλτσούλα μας με τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε τις χυλοπίτες, 1 1/2 ποτήρι καυτό νερό και ανακατεύουμε.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου.
Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω όσο είναι ζεστό.