Follow us

Μπακαλιάρος με Σάλτσα Μουστάρδας

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με σάλτσα μουστάρδας.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Υλικά

1 κομμάτι φιλέτο μπακαλιάρου (περίπου 125 γρ.)

1 ποτήρι λευκό κρασί (με πόδι)

5-6 κάπαρες

ελαιόλαδο

μουστάρδα

1 λεμόνι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λάδι, σε ποσότητα ανάλογη με τις προτιμήσεις μας.

Τοποθετούμε το φιλέτο με τη μεριά της πέτσας στον πάτο.

Ρίχνουμε και τις κάπαρες. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Χαμηλώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά και σοτάρουμε τον μπακαλιάρο για 5-6 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τον (δεν χρειάζεται περισσότερο μαγείρεμα μια και έχει ήδη "ψηθεί" από το αλάτι).

Τον βγάζουμε και τον κρατάμε.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε όση μουστάρδα (και όποιου βαθμού καυτερότητας) θέλουμε.

Προσθέτουμε το χυμό από ½ - 1 λεμόνι.

Αφήνουμε να πήξει λίγο η σάλτσα, οπότε και τη σερβίρουμε πάνω από τον μπακαλιάρο.

Αν τη θέλουμε πιο πηκτή προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο ή μια κουταλιά αλεύρι (προσέχοντας μόνο να μη σβολιάσει).

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.