Υλικά
1 πακέτο πένες ολικής άλεσης
8 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα τόνου σε λάδι
ξύσμα από ένα λεμόνι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένα νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το ελαιόλαδο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για ένα λεπτό και προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύοντας για 1-2 ακόμη λεπτά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο.
Σερβίρουμε αμέσως με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.