Υλικά
1/2 κουταλάκι καυτερή πιπεριά
1/2 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
1/4 κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
250 γρ. σπαγγέτι
1 λεμόνι
Πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμένη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλε το νερό για τα μακαρόνια να βράσει.
Βάλε το λάδι, το σκόρδο και την πιπεριά σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Μαγείρεψε το σκόρδο μέχρι να γίνει διάφανο, για 2 με 3 λεπτά και έπειτα κλείσε το μάτι.
Μαγείρεψε τα μακαρόνια όσο λέει το κουτί τους για να είναι al dente. Στράγγιξέ τα κρατώντας 1 κούπα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
Όταν το λάδι κρυώσει, πρόσθεσε σε αυτό μισή κούπα από το νερό των μακαρονιών και άσε το ζωμό να δέσει σε υψηλή φωτιά μέχρι να μείνει περίπου το μισό της αρχικής ποσότητας.
Πρόσθεσε τα μακαρόνια στο ζωμό ανακατεύοντας ζωηρά για να μην κολλήσουν.
Πρόσθεσε και όσον από τον υπόλοιπο ζωμό χρειάζεται μέχρι τα μακαρόνια να είναι πλήρως μαγειρεμένα και να μην κολλάνε.
Ανακάτεψε τέλος τον μαϊντανό, το χυμό από το μισό λεμόνι, το τριμμένο τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σου και σέρβιρε όσο είναι ακόμα ζεστά.