Υλικά
1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
1/2 κούπα λάδι
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. κρέμα τυρί
1 κουτί χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε και τα φασολάκια και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο.
Ρίχνουμε τις πατάτες, τον άνηθο ή τον μαϊντανό, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
Όταν πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγο-μαγειρεύουμε το φαγητό μας, μέχρι να γίνει, προσθέτοντας και λίγο νερό ακόμα αν χρειαστεί.
Όταν το φαγητό μας γίνει και η σάλτσα δέσει, ρίχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.