Υλικά
1/2 κιλό κριθαράκι
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ντομάτες μέτριες χωρίς σπόρους κομμένες σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε κυβάκια
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
λίγες μαύρες ελίτσες χωρίς κουκούτσι
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να σουρώσει.
Τοποθετούμε το κριθαράκι σε ένα μπολ, το αλατίζουμε και περιχύνουμε με την μισή ποσότητα του ελαιολάδου και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού, τη φέτα και τις ελιές.
Σε αυτό το μπολ προσθέτουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε καλά.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά και το σερβίρουμε.