Υλικά
500 γρ. μανιτάρια
2 φλιτζ. γάλα
λίγο βούτυρο
4 αβγά
λίγη γαλέτα
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα μανιτάρια (αν είναι πολύ μεγάλα, τα κόβετε στα δύο) και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζετε καλά.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι, το πασπαλίζετε με τη γαλέτα και απλώνετε μέσα του τα μανιτάρια.
Βράζετε το γάλα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα 3/4 της κεφαλογραβιέρας.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω στα μανιτάρια, τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και σκορπάτε πάνω τους μικρά κομματάκια βούτυρο.
Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα.
Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο γύρω στη μισή ώρα (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να δείτε ότι το γάλα έπηξε και έκανε κρούστα).