Follow us

Σπρινγκ ρολς

Σπρινγκ ρολς

Υλικά

Yλικά

2-3 κ.σ. λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο

1 μικρό άσπρο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ ξυσμένη

1 ½ φλ. καρότα ξυσμένα

6 -8 μανιτάρια σιιτάκε ή λευκά καλλιεργημένα κομμένα σε λεπτές φέτες

2 φλ. κινέζικο λάχανο (bok choy) σε πολύ λεπτές λωρίδες

1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε κομμάτια 5 εκ. και μετά σε λωρίδες

⅓ φλ. σόγια σος

1 -2 κ.σ. ξύδι ρυζιού

1 κ.σ. σησαμέλαιο

12 ειδικά φύλλα για σπρινγκ ρολς ή 3  φύλλα κρούστας κομμένα σε 12 τετράγωνα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το καρότο, τα μανιτάρια και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε άλλα 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το λάχανο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε άλλα 3-4 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος, το ξύδι ρυζιού και το σησαμέλαιο και το ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα λαχανικά.

Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Τοποθετούμε κάθε φύλλο σπρινγκ ρολ (ή κομμάτι από το φύλλο κρούστας) μπροστά μας με τη μια γωνία προς το μέρος μας.

Βάζουμε στη μέση 2 κ.σ από τη γέμιση, διπλώνουμε επάνω στη γέμιση τις δύο απέναντι γωνίες, αλείφουμε με σησαμέλαιο και διπλώνουμε και τις άλλες δύο γωνίες από πάνω με τον ίδιο τρόπο.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο ή απαλό ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα-λίγα τα σπρινγκ ρολς μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα κάθε 2-3 λεπτά -θα χρειαστούν συνολικά 7-10 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες σούπες βελουτέ

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές που θα βρείτε εντός για ελαφριές και θρεπτικές σούπες βελουτέ.

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 συνταγές για να αγαπήσεις την αγκινάρα

Δες εντός τρεις συνταγές με το μάλλον παρεξηγημένο λαχανικό.

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.