Υλικά
6 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 1/2 κουταλιά μαργαρίνη
100 ml γάλα εβαπορέ
100 ml κρέμα γάλακτος
4 κουτ. σούπας αλεύρι
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό πιρέξ.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά για να διαλυθεί το αλεύρι και να μην έχει σβόλους και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο.
Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.
Αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω από τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει και να πιάσει μια ωραία κρούστα.