Υλικά
4 μεγάλες πράσινες μακρόστενες πιπεριές
4 κουτ. της σούπας τυρί φέτα τριμμένο
2 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε. Κόβουμε το επάνω μέρος μαζί με τα σπόρια και το πετάμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ την τριμμένη φέτα και το μπέικον, προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα, αφήνοντας τόσο κενό ώστε να μπορεί να κλείσει.
Κλείνουμε το πάνω μέρος της πιπεριάς με μία ή δύο οδοντογλυφίδες, ώστε να συγκρατήσει το μίγμα.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι, απλώνουμε τις πιπεριές και με ένα πινέλο της αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά).
Αφού τις αφήσουμε να κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τις πιάνουμε, τις ξεφλουδίζουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και σερβίρουμε.