Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
300 γρ. τυρί (πατημένο με το πιρούνι)
250 γρ. φυτίνη
1/2 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι
5 αυγά
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκύθια, τα καθαρίζουμε (τα ξύνουμε), τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα βάζουμε σε μία λεκάνη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 2 ώρες περίπου (να φύγει το νερό).
Παίρνουμε τα κολοκύθια με το χέρι τα πιέζουμε να φύγουν τα νερά, τα βάζουμε σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το τυρί, τη μισή φυτίνη, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού), 1 ποτήρι του κρασιού νερό και δουλεύουμε καλά τα υλικά μας μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακιά.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, ρίχνουμε την ζύμη μας, χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε πάνω από την ζύμη και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη φυτίνη λιωμένη.
Ψήνουμε την πίτα μας για 45 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο.