Υλικά
1 πακέτο βίδες ή άλλο μικρό ζυμαρικό
1 κονκασέ ή 2 φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 φλ. τσ. χυμό ντομάτας
400 γρ. ανθότυρο
μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
τριμμένη γραβιέρα
λίγο λάδι
σκόρδο
βασιλικός
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά στον ελάχιστο προτεινόμενο χρόνο.
Τα τοποθετούμε σε πυρέξ χωρίς να τα κάψουμε με λάδι.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι, τις ντομάτες και το χυμό να πάρουν όλα μαζί μια βράση, προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το βασιλικό και λίγο κρεμμύδι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα τον ανθότυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο μια ενιαία σάλτσα.
Το ρίχνουμε στο πυρέξ με τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα. Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για ένα τέταρτο στους 190 βαθμούς.