Υλικά
4-5 μερίδες πέρκα ή ψάρι φιλέτο
3/4 κιλού πατάτες κομμένες φέτες
3-4 ντομάτες φρέσκες πολύ ψιλοκομμένες, ή μια κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστη ρίγανη
3 πράσινα κρεμμυδάκια μαζί με 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο
3/4 ποτήρι μεγάλο λάδι
2-3 ποτήρια νερό να σκεπάζει το φαγητό για να βράσουν οι πατάτες
Εκτέλεση
Σ’ ένα ταψάκι στρώνουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε και τη μισή ντομάτα και το κρεμμυδάκι.
Από πάνω στρώνουμε και το αλατισμένο ψάρι και απλώνουμε την άλλη μισή ντομάτα και το κρεμμυδάκι τη ρίγανη και το πιπέρι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε από πάνω το λάδι και τέλος το νερό. Ψήνουμε στους 300 βαθμούς για 3/4 της ώρας.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με το ζουμάκι, την σάλτσα.