Υλικά
1/2 κιλό κοτόπουλο στήθος
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό κουτί πάστα ντομάτας
2 μέτρια κρεμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο δεντρολίβανο
αρκετή μέντα φρέσκια
1/2 κιλό ταλιατέλες χοντρές
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
λίγο λευκό κρασί ή κονιάκ
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με λάδι.
Μόλις μαραθούν λίγο, προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Όταν κοκκινίσουν λίγο, τα σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την πάστα ντομάτας, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να "τραβήξει" το νερό της.
Αφού τελειώσει το βράσιμο και όσο ακόμα η σάλτσα είναι καυτή, προσθέτουμε τη μέντα και σερβίρουμε.