Υλικά
1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό ή σπιτικό
300 γρ. ανθότυρο
200 γρ. φέτα
700 ml γάλα
1 αυγό
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
8-10 μανιτάρια φέτες
λίγο σιμιγδάλι για πασπάλισμα
σουσάμι ή μαυροκούκι για πασπάλισμα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
Σε ένα μπολ βάζουμε και διαλύουμε με ένα πιρούνι τον ανθότυρο, τη φέτα, λίγο λάδι και τα 200 ml γάλα.
Προσθέτουμε το μείγμα με τον άνηθο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τα φύλλα σε λαδωμένο ταψί πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι, μισά κάτω, απλώνουμε το μείγμα ανθότυρου, τα υπόλοιπα μισά πάνω (λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα).
Χαράζουμε την πίτα μέχρι κάτω με ένα μαχαίρι, σε κομμάτια.
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά την πίτα.
Ρίχνουμε από επάνω τα 400 με 500 ml γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 55 ή 50 λεπτά αντίστοιχα ή μέχρι να ροδίσει καλά.