Υλικά
Για τη ζύμη:
220 γρ. αλεύρι
130 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
6 κρεμμύδια σε ροδέλες
1 κουταλιά βούτυρο
2 αυγά
1 φλ. γάλα
1 φλ. μαλακή φέτα
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά της ζύμης, να ενωθούν.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 45 λεπτά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και 2 κουταλιές νερό, να σιγοβράσουν 10 λεπτά και να καραμελώσουν ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε τη φέτα σε κυβάκια, το γάλα, τα αβγά, το αλάτι και το βασιλικό.
Ανοίγουμε τη ζύμη και στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα τάρτας το φύλλο και στα τοιχώματα.
Στην επιφάνειά της ρίχνουμε μερικά φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών 20 λεπτά.
Όταν ροδοκοκκινίσει η ζύμη βγάζουμε τα φασόλια, στρώνουμε τη γέμιση, απλώνουμε ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά, να σχηματισθεί χρυσοκίτρινη κρούστα.