Υλικά
500 γρ. μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
250 γρ. κασέρι τριμμένο
250 γρ. ζαμπόν
3-4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή σε κονσέρβα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. ρίγανη
φύλλο για πίτες
λάδι για το ταψί και το φύλλο
λίγο γάλα (περίπου μισό ποτήρι)
προαιρετικά 1 αυγό για το φύλλο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας, κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε μικρά τετράγωνα.
Ψιλοκοβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια, ανάλογα με το πόσο θέλουμε να φαίνονται στην πίτα μας ή όχι. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό και σχετικά βαθύ σκεύος και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ζαμπόν.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Αφού λαδωθούν και χάσουν λίγο όγκο, ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη.
Το αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά σε μέση θερμοκρασία. Η γέμιση είναι έτοιμη όταν θα έχουν σωθεί τα πολλά υγρά.
Την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε, ώστε να ενσωματωθεί στην υπόλοιπη γέμιση.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού και κλείνουμε την πίτα.
Τη χαράζουμε, την αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο (προαιρετικά) και την περιχύνουμε με το γάλα.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να ροδοκοκκινίσει.