Υλικά
Για τη γέμιση
3 ποτήρια ανάλατη μυζήθρα
8 αυγά
3 φλιτζ. τσαγιού μέλι
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
2 φλιτζ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
2 κουτ. σούπας αλεύρι
Για τη ζύμη
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
2 κουτ. σούπας λυωμένο βούτυρο γάλακτος
λίγο αλάτι
1 κουτ. γλυκού σόδα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Ζυμώνουμε το αλεύρι με λίγο νερό, προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο αλάτι και τη σόδα και δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Για τη γέμιση: Παίρνουμε μια μικρή λεκάνη, βάζουμε μέσα τη μυζήθρα και τη ζάχαρη και δουλεύουμε τα δύο υλικά πολύ καλά μέχρι να λιώσουν τελείως.
Προσθέτουμε το μέλι, τις 2 κουτ. σούπας αλεύρι, τα αυγά και τη μισή ποσότητα κανέλας και δουλεύουμε το μείγμα πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί, το βουτυρώνουμε ελαφρά και αρχίζουμε να ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα - με τον πλάστη.
Βάζουμε το πρώτο φύλλο στον πάτο του ταψιού και από πάνω, απλώνουμε λίγο από το μείγμα της γέμισης. Πασπαλίζουμε με λίγα από τα καρύδια.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (φύλλο- γέμιση-καρύδια κλπ.), μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο και μόλις δείτε πως είναι έτοιμη (βυθίζουμε στο γλυκό ένα μαχαίρι: αν βγει στεγνό, η πίτα είναι έτοιμη), τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα.