Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
1 κιλό μανιτάρια χοντροκομμένα
2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά χοντροκομμένα
1/2 κούπα λάδι
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ.κοφτό ξερό
λάδι για το άλειμμα του φύλλου περίπου 3/4 της κούπας
Για την κρέμα:
1/2 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη ή 7 κ.σ. λάδι
5-6 κ.σ. αλεύρι
4 κούπες του τσαγιού γάλα ή 3/4 του λίτρου γάλα
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα φέτα χοντροτριμμένη
2 κούπες κίτρινο τυρί πικάντικο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πολύ καλά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, το αφαιρούμε και στο τηγάνι με λίγο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα αφήνουμε λίγο χωρίς ανακάτεμα και μετά σοτάρουμε ανακατεύοντας απαλά.
Προσπαθούμε να μη βγάλουν υγρά, αν όμως βγουν υγρά, τα αφαιρούμε με ένα κουτάλι και τα υγρά αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Αφού ροδίσουν τα μανιτάρια προσθέτουμε και τα σοταρισμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μαζί. Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε τα υγρά που άφησαν τα μανιτάρια και έχουμε συλλέξει.
Ρίχνουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, και τη γαλοπούλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντας τη γέμιση να κρυώσει εκτός φωτιάς.
Φτιάχνουμε την κρέμα: Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο η λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το αλεύρι και αφήνουμε ανακατεύοντας να ροδίσει λίγο. Ρίχνουμε σε 3 δόσεις το γάλα ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα κουζίνας.
Θέλουμε να έχουμε ένα σχετικά αραιό μείγμα, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε μια κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί, ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την κρέμα στη γέμιση, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Παίρνουμε το ταψί της κουζίνας, λαδώνουμε ανάμεσα και στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα 2 πρώτα τεντωμένα αλλά στο κέντρο σουρωτά κάπως.
Ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε, σκορπίζουμε τη φέτα και τα κίτρινα τυριά. Απλώνουμε σουρωτά τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα, το τελευταίο ίσιο, χαράζουμε όχι μέχρι κάτω και ραντίζουμε με αρκετό νερό πιτσιλιστά το ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 με 3/4 της ώρας μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.