Υλικά
800 γρ. αλεύρι για φύλλο
1 μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι
λίγο αλάτι
φυτίνη, 1/2 ποτήρι λιωμένη
λάδι, 1/2 φλιτζ
Για τη γέμιση:
600 γρ. χοιρινό κρέας άπαχο κομμένο σε μικρά κομματάκια
300 γρ. φέτα τριμμένη
1.200 γρ. πράσα, μόνο το άσπρο μέρος κομμένα ροδέλες
άνηθο
2 αυγά
πιπέρι
αλάτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κάνουμε τη ζύμη και το φύλλο. Κάνουμε 7 φύλλα. Ζεματάμε τις ροδέλες των πράσων.
Τις στραγγίζουμε και βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι, κρεμμύδι, στη συνέχεια τα πράσα, τα σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε το κρέας.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί αρκετή ώρα, για να ψηθεί καλά το κρέας. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
Το κρυώνουμε και προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και τα αυγά χτυπημένα.
Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας και στρώνουμε το 1ο φύλλο, απλώνουμε φυτίνη στρώνουμε και το 2ο φύλλο το αλείφουμε φυτίνη και στρώνουμε το 3ο φύλλο.
Σ’ αυτό βάζουμε τη μισή γέμιση.Στρώνουμε το 4ο φύλλο και βάζουμε πάλι φυτίνη.
Στο 5ο φύλλο βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.Απλώνουμε το 6ο φύλλο και το αλείφουμε με λιωμένη φυτίνη.
Στησυνέχεια βάζουμε και το 7ο φύλλο.Το αλείφουμε με την υπόλοιπη φυτίνη.
Τηχαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά.