Υλικά
5-6 ώριμες σφιχτές ντομάτες
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλο κρεμμύδι
φύλλα βασιλικού
2 κρόκους αυγών
3 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Εκτέλεση
Πλένουμε, σκουπίζουμε, κόβουμε τις ντομάτες στη μέση.
Στύβουμε ελαφρά με τα χέρια μας, να φύγουν τα πολλά υγρά, έπειτα τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Πλένουμε, σκουπίζουμε το βασιλικό και ψιλοκόβουμε μία κουταλιά.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και χτυπάμε τους κρόκους με 1-2 κουταλιές νερό.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι στο μπολ με τις ντομάτες, προσθέτουμε το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα.
Έπειτα, ρίχνουμε τους κρόκους και την κεφαλογραβιέρα και, ανακατεύοντας, προσθέτουμε 4-5 γεμάτες κουταλιές αλεύρι ή περισσότερο, μέχρι να δέσει καλά το μείγμα, για να μπορέσουμε να το πλάσουμε.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε.
Τα στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.