Υλικά
Για τα μακαρόνια:
1 πακέτο μακαρόνια
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
Για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
200-250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ποτήρι τριμμένη ντομάτα
1 κ.γ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
Αφού δούμε ότι μαλάκωσαν, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και λίγο νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά.
Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα και αφού κοχλάσει, ρίχνουμε πρώτα λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μετά τα μακαρόνια.
Αφού ψηθούν (τα θέλουμε να κρατάνε), τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε πίσω στη κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.