Υλικά
1 κιλό κολοκυθοκορφάδες (την κορυφή από το φυτό και όχι το λουλούδι)
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
2 μέτριες πατάτες (προαιρετικά)
2 μέτρια κολοκυθάκια
1/2 φλ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη ή δυόσμο και μαϊντανό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χόρτα από μεμβράνες και κρατάμε μόνο τα τρυφερά μέρη.
Πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα που με το λάδι που έχει κάψει και το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε έως να κάτσουν τα χόρτα και προσθέτουμε τη ντομάτα.
Αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο να τσιγαριστεί λίγο η ντομάτα και βάζουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα μυρωδικά μας.
Προσθέτουμε και ένα φλιτζανάκι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
Κατά διαστήματα κουνάμε κυκλικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Όταν τελειώσει το βράσιμο και κλείσουμε το φαγητό και σκεπάζουμε.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.