Υλικά
1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια ή τσαουλιά
2 κρεμμύδια ξερά
2- 3 σκελιδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 ποτήρι λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.
Στραγγίζουμε και βάζουμε τα φασολάκια σε γιουβέτσι που σκεπάζει (ή σε πυρέξ).
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες τα σκόρδα και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αλατίζουμε το φαγητό μας κι ανακατεύουμε.
Αραδιάζουμε τις ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες, από πάνω προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι το λάδι και λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν τα φασολάκια έχουν ψηθεί και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους.
Εάν θέλουμε ξεσκεπάζουμε το γιουβέτσι μας προς το τέλος του ψησίματος.