Υλικά
4 αβγά
5 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
600 γρ. μπρόκολο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πάπρικα γλυκιά
λάδι και αλεύρι για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στο μούλτι πολτοποιούμε το μπρόκολο μαζί με το καρότο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε λεκάνη και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν, τα αβγά και το τυρί, μαζί με το αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για μάφιν. Μοιράζουμε το μίγμα ως τα ¾ και ψήνουμε για 40'.
Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν λίγο τα μάφιν.
Tip
Επειδή δεν έχουν πολύ αλεύρι, τρώγονται κυρίως ζεστά, μόλις βγουν από τον φούρνο. Αν μείνουν, "πέφτουν" και χάνουν τον όγκο τους, αλλά είναι το ίδιο νόστιμα.