Υλικά
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γλ. σόδα μαγειρική
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
175 γρ. ξινόγαλα ή κεφίρ
80 γρ. γάλα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αβγά
12 μικρά λουκάνικα
βούτυρο και αλεύρι για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 φορμάκια για μάφιν ή καπ κέικ.
Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, σόδα, μπέικιν και αλάτι. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
Ρίχνουμε στο μίγμα των στερεών το βούτυρο, τα αβγά, το γάλα και το ξινόγαλα και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα, ανακατεύουμε με κουτάλι και μοιράζουμε το μίγμα στα φορμάκια.
Ψήνουμε για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip
Σερβίρουμε τα μάφιν στολισμένα με κέτσαπ και μουστάρδα.