Follow us

Σουφλέ με Ανθότυρο, Λιαστές Ντομάτες, Σπανάκι και Αρωματικά

Αυτή η συνταγή μεταμορφώνει το σπανάκι σε βελούδινη κρέμα με τραγανή κρούστα, που όλοι θα λατρέψουν.

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά

Υλικά για 5 άτομα

10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

250 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο

3 αβγά

500 γρ. ανθότυρο

12 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, στην άκρη του κουταλιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

3 κ.σ. τριμμένο κίτρινο τυρί για την κρούστα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για σουφλέ, αυτή με τα ψηλά τοιχώματα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε ένα μπολ το ανθότυρο και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τα αβγά. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τις ελιές, τον βασιλικό ή τον μαϊντανό, λίγο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε στο μίγμα το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε με κουτάλι με απαλές κινήσεις.

Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τρώγεται ωραιότατα σαν πρώτο πιάτο, αλλά μπορούμε να το σερβίρουμε και σαν κυρίως, μαζί με μια πράσινη σαλάτα και φρεσκοψημένο ψωμί. Πολύ ωραία ταιριάζει και με αβγά τηγανητά.

Tip

Βάζουμε όποιο μυρωδικό μάς αρέσει, όπως ρίγανη, ξερή ή φρέσκια, ή θυμάρι. Για να ξεφορμάρουμε εύκολα το σουφλέ, στρώνουμε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.