Υλικά
4-5 φύλλα κρούστας
150 γρ. βούτυρο
500 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη σε μπαστουνάκια
1 πιπεριά σε μπαστουνάκια
300 γρ. φέτα σπασμένη
100 γρ. κεφαλοτύρι ή μοτσαρέλα τριμμένη
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
2 φλιτζ. γάλα
2 αβγά
πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το μπρόκολο και το στραγγίζουμε.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί.
Απλώνουμε πατσαβουριαστά τα φύλλα, αφού πρώτα βουτυρώσουμε το καθένα ξεχωριστά.
Αν περισσέψει βούτυρο, το περιχύνουμε στα φύλλα, τα οποία θα φροντίσουμε να καλύπτουν και τα τοιχώματα του ταψιού.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μπρόκολο, την πιπεριά, τη γαλοπούλα και τα τυριά.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά και αλατίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα πάνω στα υπόλοιπα υλικά του ταψιού και ψήνουμε στους 180°C, σε ζεστό φούρνο, για 30'-40', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ζεστό απλά δεν παίζεται.
Tip
Κάντε ένα ωραίο χαμηλό γείσο με τα φύλλα που προεξέχουν, το οποίο θα σκεπαστεί με το μίγμα των αβγών. Έτσι, ψήνεται ωραιότερα το φύλλο και βγαίνει τραγανό.