Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
12 φέτες μορταδέλα
200 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
500 γρ. σπανάκι φρέσκο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το ταψί
ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
Για την επικάλυψη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη, μέχρι να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο του με το σιμιγδάλι. Στρώνουμε τη μισή ζύμη και απλώνουμε πάνω τη μορταδέλα, το τυρί και το σπανάκι.
Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip
Εκτός από σπανάκι, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε λαχανικό: πράσο, φινόκιο, μπουκετάκια από κουνουπίδι ή μπρόκολο, σέσκουλα κλπ.