Υλικά
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ολόκληρο
1 κιλό πατάτες σε λεπτές ροδέλες
3-4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
5-6 ακαθάριστες σκελίδες σκόρδο
χυμό από 2 λεμόνια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι βάζουμε στον πάτο τα κλωνάρια του δεντρολίβανου και σε στρώσεις τις πατάτες με το σκόρδο.
Πάνω τους βάζουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου.
Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Αλατίζουμε και τρίβουμε άφθονο πιπέρι. Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά οι πατάτες και το ψάρι.
Tip
Αν θέλουμε, προσθέτουμε ανάμεσα στις πατάτες ροδέλες κρεμμυδιού: δίνουν γεύση και γλύκα.